Rimini-Italië

10 dagen Italië-Rimini vanaf € 265,-

Vertrek: 26 april-2019    

 • Volwassenen           €265,- p/p
 • Kinderen 2 -10 jaar €250,- p/p
 • Baby’s                       €165,- p/p

Vertrek: 26 juli-2019  

 • Volwassenen           €365,- p/p
 • Kinderen 2 -10 jaar €350,- p/p
 • Baby’s                       €165,- p/p

Rimini: mix van massatoerisme en historie

De stad Rimini is hoogstwaarschijnlijk de meest bekende en drukst bezochte badplaats van Italië. De ongeveer 150 duizend inwoners tellende stad ligt aan de Adriatische kust, in het noordoosten van Italië. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Rimini en ligt in de regio Emilia-Romagna. Opvallend feit is dat de stad vooral als jongerenbestemming aangeboden wordt in Nederland. Naar onze mening wordt Rimini hiermee ernstig tekort gedaan. De oude stad (Rimini werd al in 268 voor Christus gesticht door de Romeinen) lijkt volgens ons helemaal niet op typische andere jongerenreisbestemmingen zoals Chersonissos of Blanes. De stad heeft veel meer stijl, authenticiteit en historie. Het uitgaansleven is zeker goed, maar is helemaal niet zo nadrukkelijk aanwezig dat het Rimini een vakantiebestemming maakt die alleen maar geschikt zou zijn voor jeugdige vakantiegangers die hier komen om te zonnen, feesten en zuipen. Sterker nog: het merendeel van de toeristen in Rimini bestaat gewoon uit gezinnen en stellen die voor een gode strandvakantie gaan. Hoewel Italianen zeker goed vertegenwoordigd zijn, zie je ook wel redelijke hoeveelheden Duitsers, Russen, Britten en bezoekers uit de lage landen. 
Rimini is te vinden aan de oostkust van Italië en is de perfecte bestemming voor een zon, zee en strand vakantie. Rimini is niet alleen een geliefde badplaats, maar het is ook een historische stad waar u bijzondere overblijfselen uit de Romeinse tijd kunt bewonderen. Zoals de ‘Arco d’Augusto’ en de ‘Ponte di Tiberio’. De kinderen kunnen zich vermaken met een bezoek aan het dolfinarium, terwijl de jongeren weer kunnen genieten van het bruisende nachtleven aan de promenade met haar vele clubs en bars.

Programma Italië-Rimini:
Dag 1 vrijdsag,  vertrek vanuit  Nerderland richting Italië

We vertrekken vanaf de opstapplaats  richting Italië. Zaterdag  komen  we rond de middag om 15.00 uur aan.  Bij aankomst in Rimini ontvangt u de sleutel van uw appartement.  U dient bij het in ontvangst nemen van deze sleutel €100,- borg te betalen. Dit bedrag wordt weer teruggegeven bij vertrek naar Nederland indien het appartement in dezelfde staat achter wordt gelaten als hoe het is ontvangen.

Dag 2 zaterdag  aankomst Rimini:

Zaterdag  komen  we rond de middag om 15.00 uur aan.  Bij aankomst in Rimini ontvangt u de sleutel van uw appartement.  U dient bij het in ontvangst nemen van deze sleutel €100,- borg te betalen. Dit bedrag wordt weer teruggegeven bij vertrek naar Nederland indien het appartement in dezelfde staat achter wordt gelaten als hoe het is ontvangen.

Dag 3 zondag, Sanmarino:

San Marino Dorp Tijd: 9:00 uur – 16:00 uur.
Bezoek aan San Marino. In de avond kunt u op eigen gelegenheid Rimini verkennen .

DAG 4 maandag, vrijedag, eigen invulling:

Suggestie:  de omgeving verkennen, de vele terrassen bezoeken, naar het centrum gaan, een strandwandeling maken, een boottocht maken of met de bus plaatsen in de omgeving verkennen..

DAG 5 dinsdag, Ravenna & winkel centrum Le Bfance:

Bezoek aan het grote overdekte winkelcentrum Le Befane: met o.a. meer dan 130 winkels, restaurants en een bioscoop. De avond is naar eigen gelegenheid in te vullen. Een mooi moment om de discotheken of cafés in de omgeving te bezoeken.

DAG 6 woensdag, Rimini

Markt en winkelcentrum Tijd: 09:00 uur – 13:00 uur markt van Rimini waar er kan worden rondgekeken of inkopen gedaan kunnen worden. De markt zal om 13:00 uur gaan sluiten.

DAG 7, donderdag, Venetie:

Venetië  Tijd: 07:00 uur – 17:00 uur Aan deze trip naar Venetië zijn extra kosten verbonden vanwege het vervoer en de boot overtocht kosten. De kosten zijn:  kinderen 0-2 jaar is gratis, kinderen 2 tot 11 jaar   € 14,50  –  volwassenen  € 17,50.

DAG 8, vrijdag, vrijedag ter eigen invulling:

Vrije dag – Deze dag bent u vrij.
Suggestie: de laatste inkopen en/of  souvenirs kopen in Rimini. Met de bus zijn de plaatsen Riccione en Cattolica goed bereikbaar.

DAG 9  Zaterdag, uitchecken en vertrek naar Nerderland:

Uiterlijk 10:00 uur moet de sleutel van het appartement worden ingeleverd en wordt de borg onder de gestelde voorwaarde weer teruggegeven. We vertrekken omstreeks 12:00 uur richting Nederland, maar dit kan ook eerder zijn.

DAG 10  zondag:
Terugkomst in Nederland.

Tijdens de reis is een Nederlands en Hindoestaans sprekende reisleider aanwezig. 
Prijs- en programma wijzigingen onder voorbehoud!

Let op:
Reis gaat door bij minimaal aanmelding van 40 personen!
Bij aankomst van het appartement dient er toeristen belasting betaald te worden (+- €1,50 p/p per nacht en een borgsom va €100,- per appartement.
Venetië is o.b.v. vanaf 25 personen en exclusief overtocht kosten. 
De aangegeven tijden zijn onder voorbehoud en kunnen bij besluit van de reisleider in geval van onvoorziene omstandigheden worden gewijzigd.
“Een geldig reisdocument zoals een paspoort of ID-kaart is verplicht”!

Inclusief:

 • vervoer met een luxe toerbus
 • koffie, thee en limonade in de bus
 • verblijf in een appartement
 • Tours en excursies (Exclusief overtocht Venetië)

Exclusief:

 • Entree’s
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting € 1,50 p/p per nacht
 • Overtocht Venetië
 • Borgsom appartement € 100,-
 • Reis en annulerings- verzekering

Opstappen in Den-Haag

Adres: Meester P. Droogleever Fortuynweg 79
2533 SP Den Haag 

Opstappen in Rotterdam

Adres: Zuidplein Hoog 515,
3083  BG Rotterdam (
bij Mac Donald)

Opstappen?

Andere opstapplaats in overleg!