Kerstmarkt Duitsland

De sfeer van de kerstmarkten in Berlijn

Verken het prachtige Berlijn en laat je betoveren door de geuren van de kerstmarkt vanuit een comfortabel hotel met ontbijt

Berlijn zit tijdens elk seizoen vol verleidingen, maar de kerstperiode is een bijzondere tijd! Breng sfeervolle dagen door op de kerstmarkten die door de stad kronkelen, waar heldere kerstlichtjes de stad verlichten als de zon onder gaat. Ga kerstshoppen op de kerstmarkt van de Gendarmenmarkt en smul van van al het lekkers bij de kraampjes. Berlijn is de perfecte combinatie van cultuur, architectuur en ontspanning. Neem een korte pauze tijdens je kerstshoppen om een van de vele musea in de stad met een bezoekje te vereren. Je dag start je dan weer met een ontbijt in je centraal gelegen 4*-hotel. Welkom in magisch Berlijn!

De charmante kerstmarkten van Berlijn

Bij Duitse kerstmarkten denken wij aan stalletjes vol kerstversiering, warme chocolademelk en overal de geur van braadworst en warme koeken. Krijg jij er ook al zin in? Kerstmarkten zijn een geweldige traditie in Duitsland. In Berlijn alleen al kun je er meer dan 50 vinden, dus daar moet toch wel iets voor jou bij zitten! Wat dacht je van Potsdamer Platz, Alexanderplatz of de Gendarmenmarkt? De ene markt is nog mooier dan de ander, en er zijn ook zoveel leuke dingen te doen. Geniet van de grote kerstbomen vol lichtjes, stap in het reuzenrad voor een mooi uitzicht over de stad en laat je schaatskunsten zien op de ijsbaan. Je wil nooit meer naar huis! Frohe Weihnachten en geniet van je verblijf in de Duitse hoofdstad!

De kerstmarkten in Berlijn vinden plaats van 26 november t/m 31 december 2018. De kerstmarkt op de Gendarmenmarkt is dagelijks geopend van 11:00 tot 22:00 uur. Per markt kunnen de data en tijden iets afwijken. Let op: voor sommige kerstmarkten wordt entreegeld gevraagd.

Incusief

Exclusief

Kerstplezier in Berlijn
  • Gendarmenmarkt: De Gendarmenmarkt in de buurt van het bekende museumdistrict van Berlijn stijgt waarschijnlijk jaar na jaar in de ranking van de populairste kerstmarkten van de stad. Dit gezellige plein heeft veel standjes, die dingen verkopen gaande van prachtige kaarsen tot kerstlekkernijen. De duizenden kerstlampjes maken de markt erg sfeervol. Naast de traditionele kerstkraampjes, kun je hier ook gerechten proeven van sterrenchefs! In enkele kraampjes koken er immers chefs die Michelin-sterren hebben.
  • Alexanderplatz: De kerstmarkt transformeert de Alexanderplatz in het voormalige Oost-Berlijn elk jaar tot een kerstparadijs. De kleine houten chaletjes, de geur van allerlei lekkers en de prachtige decoraties zorgen voor een sfeervolle markt. Hier vind je vakmensen zoals glasblazers, die unieke kerstcadeautjes verkopen.
  • Rotes Rathaus: Het Rotes Rathaus, gelegen bij de historische fontein Neptunbrunnen, herbergt een prachtige kerstmarkt. Met het stadhuis op de achtergrond, kun je hier schaatsen op de schaatsbaan of een ritje maken in het reuzenrad.
  • Breitscheidplatz: Meer dan 100 kraampjes wachten je op op de KurfĂĽrstendamm, bij de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Hier kun je ambachtelijke cadeautjes kopen, maar ook speelgoed en leuke kerstversieringen. Op deze markt smul je ook je buikje rond met gekarameliseerde noten en andere lekkere kersttraktaties.