10-daagse busreis Kroatië

Vertrek 26 April 2019

Kroatië-Porec

vanaf €260,- p/p

10-daagse busreis Kroatië vanaf € 285,-
Vertrek
19 juli          €385,-
18 oktober  €285

Reis met Lotus Travel naar Kroatië met de 10-daagse busreis Kroatië vanaf € 285,-.
Je reist per comfortabele touringcar naar Porec, dat is alvast een goed begin van jouw reis! Hiervandaan maak je diverse excursies in Kroatië en tot slot gaan we naar Venetië.

Vertrek: 26 april-2019    

 • Volwassenen           €260,- p/p
 • Kinderen 2 -10 jaar €250,- p/p
 • Baby’s                       €165,- p/p

Vertrek: 19 juli-2019  

 • Volwassenen           €385,- p/p
 • Kinderen 2 -10 jaar €350,- p/p
 • Baby’s                       €165,- p/p

Vertrek: 18 oktober-2019  

 • Volwassenen           €285,- p/p
 • Kinderen 2 -10 jaar €255,- p/p
 • Baby’s                       €165,- p/p

Je reist per comfortabele touringcar naar Porec, dat is alvast een goed begin van je vakantie. Tijdens deze rondreis beleef je het echte Kroatië. Gedurende de hele reis geniet je van adembenemende vergezichten en prachtige landschappen.  Vanaf de heuvel ‘Tulove grede’ heb je een prachtig uitzicht over de gehele regio Zadar. Een bezoek aan de wereldberoemde Plitvice Meren, ontbreekt natuurlijk ook niet. Het Nationale Park Plitvice Meren, een UNESCO erfgoed, herbergt zestien meren, talrijke watervallen en eindeloze bossen die voor unieke en onvergetelijke ervaringen zorgen. Je gaat kajakken op zee langs de adembenemende Limbaai, maakt een dagtrip naar Venetië en er staat een boottocht naar het eiland Cres op de planning. Tijdens deze rondreis maak je kennis met de locals en de lekkerste Kroatische culinaire specialiteiten. Je hebt voldoende tijd om te ontspannen en om een dagje te genieten aan het strand.

Excursies:
Wij maken de volgende excursies vanuit Porec: grotten bij Porec,Istrië, Opatija, de historische stadjes Porec en Pula en tot slot Venetië

Dagprogramma Busreis Kroatië en Venetië

Dag 1 Reis naar Porec
Na de laatste passagiers opgehaald te hebben, rijden we aansluitend via Duitsland, Oostenrijk, en Slovenië naar Porec (Kroatië). We maken een aantal stops om de benen te strekken, te eten en te drinken. Eén drankje krijg je aangeboden van de organisatie, neem dus ook eigen drinken mee.

Dag 2 Porec 
De aankomst bij de appartementen waar we de komende dagen zullen overnachten, is in de middag. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding zodat je de buurt kunt verkennen en bijvoorbeeld boodschappen kunt doen.

Dag 3 Porec
Rond 9.00 uur vertrek naar de markt van Porec. Hier is gelegenheid om boodschappen te doen (1 uur). Aansluitend rijden wij richting de grotten bij Porec. De entreeprijs voor de grot en het museum is ca €10,- voor volwassenen en voor kinderen van 6 tot 12 jaar is dit €7,50. De entree voor alleen het museum is €5,-

Dag 4 Opatija en Rijeka
Nadat we hebben ontbeten, gaan we omstreeks 8.00 uur richting Opatija en Rijeka. Na 1,5 uur rijden komen we aan in Opatija, waar je 2 uur de tijd hebt om kennis te maken met deze stad. Opatija is rijk aan historische gebouwen, onder meer in klassieke- en barokstijl. Vervolgens rijden we naar Rijeka, de derde stad van het land en de voornaamste havenstad. Hier heb je 3,5 uur de tijd om de stad te verkennen. Tot slot van deze dag rijden we weer terug naar Porec.

Dag 5 Porec 
Na een aantal dagen op pad te zijn geweest, kun je genieten van een vrije dag.
Maar je hoeft je niet te vervelen, want Lotus Holidays biedt optioneel een boottocht aan inclusief lunch (vis,kip of vegetarisch). De prijs voor deze leuke excursie is voor volwassenen €20,- p.p .en  voor kinderen van 3 t/m 10 jaar
€15,- p.p.

 Dag 6 Pula
Omstreeks 9.00 uur vertrekken we richting Pula, de meest zuidelijk gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië. De Italiaanse benaming voor Pula is Pola en is afkomstig van de Romeinse naam van de provincie Iulia Pola Pollentia Herculaneum.
Je kunt hier in de meer dan 3000 jaar oude stad het Amfitheater (Colosseum) bezoeken. Je krijgt hier 4 uur om te besteden, Op de terugweg naar het appartement maken wij nog een stop om boodschappen te kunnen doen voordat we weer naar de appartementen rijden. 

Dag 7 Venetië
We vertrekken vroeg naar Venetië (ongeveer 4 uur rijden). De overtocht naar Venetië is inbegrepen. Het is 1 van de meest romantische steden ter wereld, dus Venetië moet je zeker gezien hebben. Waan je een echte gondelier en stap in een gondel: waarin je echt gezeten moet hebben wanneer je in Venetië bent geweest. De gondels kosten rond de €80,- tot €100,- en er kunnen maximaal 6 personen per gondel meevaren.

Dag 8 Venetië
Je bent deze hele dag vrij, maar er zijn genoeg dingen die je kunt ondernemen voordat we morgen weer naar huis rijden. Allereerst lekker uitrusten op een terras bij het water of het San Marco plein,doe mee met een kookworkshop of je gaat nog de laatste inkopen doen. Ook kun je een privé excursie boeken waarbij je een stadswandeling maakt met een lokale gids. Daarnaast zijn het Dogepaleis en de basiliek San Marco een paar absolute must see’s tijdens deze reis. Tot slot biedt Lotus Holidays met zijn partners nog een optionele excursie aan: een bezoek aan Slovenië/Portoroz. De kosten hiervoor zijn volwassenen €12,50 en kinderen van 6 t/m 12 jaar €7,50. Wanneer er voldoende deelnemers zijn en het mooi weer is, gaat deze excursie door.

Dag  9 terugreis naar Nederland
De reis Kroatië en Venetië is alweer bijna ten einde, want tussen 7.30-8.15 uur checken we uit en vervolgens vertrekken we rond 9.00 uur richting Nederland, waar we de volgende dag aankomen.

Dag 10 aankomst in Nederland
Terugkomst in Nederland waar je bij het uitstappunt wordt afgezet.

Accommodaties:

 • Tweepersoons appartement: 1 slaapkamer voor 2 personen, woonkamer, keuken douche en toilet  € 325, p.p.

   

 • Driepersoons appartement: 1 slaapkamer voor 2 personen, 1 slaapbank in de woonkamer, keuken douche en toilet  € 300.- p.p.

 • Vier en  zespersoons appartement: 2 slaapkamers voor 4 personen, woonkamer, keuken douche en toilet  € 285,- p.p.

   

 • Het reizen per Royal Class bus is mogelijk bij minimaal 44 deelnemers.

Tijdens de reis is een Nederlands en Hindoestaans sprekende reisleider aanwezig.

Prijs- en programma wijzigingen onder voorbehoud

Inclusief:

 • vervoer met een luxe toerbus
 • koffie, thee en limonade in de bus
 • verblijf in een appartement
 • Tours en excursies (Exclusief overtocht Venetië)

Exclusief:

 • Entree’s
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting € 1,50 p/p per nacht
 • Overtocht Venetië
 • Borgsom appartement € 100,-
 • Reis en annulerings- verzekering

Opstappen in Den-Haag

Adres: Meester P. Droogleever Fortuynweg 79
2533 SP Den Haag 

Opstappen in Rotterdam

Adres: Zuidplein Hoog 515,
3083  BG Rotterdam (
bij Mac Donald)

Opstappen in Amsterdam

Adres:Metrostion Holendrecht
Holendrecht 1105 AX