Luxemburg!

2 dagen Luxemburg vanaf €80,-

Vertrek: 25/05, 29/06, 20/07, 21/09

Prijs €80,- p/p

Algemene informatie over Luxemburg

Oppervlakte:2.586 km²
Inwoners:582.291
HoofdstadLuxemburg
Regeringsvorm:Parlementaire monarchie
Religie:Katholiek
Valuta:Euro (€)
Elektriciteit:220V, stekkers type C en F, geen verloopstekker nodig
Taal:Duits, Frans en Luxemburgs
Tijdzone:UTC+1, zelfde tijdzone als in Nederland
Reisdocumenten:Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
De Luxemburgse keuken laat invloeden van verschillende landen zien. Vooral Franse en Duitse invloeden zijn bij veel gerechten te herkennen. Typisch Luxemburgse gerechten zijn huesenziwwi (hazenpeper), judd mat gaardebaunen (geroosterd varkensvlees met tuinbonen) en fierkelsjhelli (speenvarken in gelei). Traditiegetrouw is bier één van de belangrijkste, als religieus geziene, dranken. In elk dorp of elke stad was een bierbrouwerij. Op dit gebied is veel veranderd, op dit moment zijn er nog maar vijf brouwerijen over.

Flora en Fauna
Natuurliefhebbers gaan graag naar het noorden van Luxemburg. De beboste bergen bepalen hier het aanzicht. Bebouwing en de aanleg van wijngaarden aan de Moezel hebben de natuur in het zuiden veranderd. In het zuiden zijn ook mediterrane planten te vinden. De vele bebossing in Luxemburg zorgt voor een groot aantal verschillende diersoorten. Er leven veel roofvogels, maar ook edelherten en wilde zwijnen. Bij de mediterrane planten in het zuiden leeft de mediterrane muurhagedis.

Geschiedenis
In 963 vestigde de Ardense graaf Siegfried zich in Luxemburg, het begin van de geschiedenis van Luxemburg. De graaf woonde in de burcht Lucilinburhuc. De burcht werd later uitgebreid tot een sterk fort, waardoor graafschap Luxemburg ontstond. De graafschap is in handen geweest van Duitsland, België en Frankrijk. Uiteindelijk werd het in 1867 onafhankelijk verklaard. De groothertog was op dat moment echter een Nederlandse koning. Toen koningin Wilhelmina aan het hoofd van Nederland kwam, koos Luxemburg een eigen staatshoofd. Op economisch vlak heeft Luxemburg zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Was het eerst een arm boerenland, tegenwoordig behoort het tot de rijkste economieën van Europa. De aansluiting bij verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de Benelux, de EU en de NAVO heeft hieraan bijgedragen.

Prijsniveau
De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen voor benzine en sigaretten liggen echter lager dan in Nederland.

Leuke feitjes

  • De grootste traditie van Luxemburg is de processie van Echternach, elk jaar op de dinsdag na Pinksteren. De deelnemende Christenen vormen rijen van vijf en zijn verbonden met elkaar met witte zakdoeken. De deelnemers springen van het ene been op het andere en gaan voor- en zijwaarts, op de maat van de muziek.
  • Luxemburg is een van de meest welvarende landen ter wereld. Het land heeft het hoogste bbp per hoofd van de bevolking. 

Reis ook dit jaar met de 2-daagse busreis naar Luxemburg!

Met de zandstenen paleizen, eeuwenoude kazematten, gezellige pleinen en tientallen bruggen en balkons die schitterende uitzichten bieden, is Luxemburg een geweldige bestemming. Wil je eens een keer met een leuk souvenir naar huis, loop dan even langs bij het  Luzembourg House. Hier vind je leuke, typisch Luxemburgse souvenirs Ook vind je er allerlei lekkernijen, zoals chocolaatjes, bier, wijn en mousserende wijn van lokale producenten.

Vianden

Bijzonder schilderachtige ligging links en rechts van de Our, omgeven door natuurpracht.
De stad is omsloten door een ommuring met poortertorens.
Een uitgestrekt wandelwegennet, goed onderhouden en bewegwijzerd, brengt de woeste natuur van de Ourvallei binnen bereik. De stoeltjeslift stijgt tot 450 m voor schitterende panorama’s.

 Andere opstapplaatsen en wijzigingen onder voorbehoud!          

Inclusief: 

  • Vervoer met een luxe tourbus
  • Verblijf in een hotel met ontbijt
  • Tours
  • Koffie/thee en frisdrank in de bus

Exclusief:

  • Entree’s 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Lunch/Diner

Opstappen in Den-Haag

Meester P. Droogleever Fortuynweg 79 2533 SP Den Haag 

Opstappen in Rotterdam

Zuidplein Hoog 515,
3083  BG Rotterdam (
bij Mac Donald)

Andere opstapplaatsen in overleg!