4 dagen Tsjechië-Praag vanaf €195,-

Stedentrip Praag – Stad van torens, bruggen, heiligen en schitterende panorama’s

Tijdens een stedentrip Praag bezoekt u een van de mooiste Europese steden. De in centraal Tsjechië gelegen hoofdstad is ‘de stad van de honderd torens’ en telt minstens zoveel bezienswaardigheden. Een daarvan is het Oude Stadhuis met zijn beroemde Astronomische uurwerk uit de 15e eeuw waarop zon-, maan- en sterrentijd zijn af te lezen. Bezoek ook de parel van de stad: de Karelsbrug en geniet hier van de gezelligheid en de straatartiesten. 
De ‘stad van de honderd torens’ wordt door velen omschreven als een van de mooiste van Europa. Tijdens een stedentrip Praag ontdekt u waarschijnlijk snel waarom deze stad zoveel lof verdient. Deze westelijk gelegen hoofdstad van Tsjechië kent misschien wel de mooiste bezienswaardigheden van Centraal-Europa. Niet in de laatste plaats door de Moldau die door de stadskern loopt en die door prachtige bouwwerken overbrugd wordt. Eén van de mooiste daarvan is de 516 meter lange Karelsbrug. Op de brug staan tientallen heiligenbeelden en aan de kop en staart van de brug bevinden zich robuuste verdedigingstorens. Het bouwwerk is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers en vanaf de brug zijn prachtige plaatjes van de stad te maken. Vooral van de Praagse Burcht en de kathedraal die in het verlengde van de brug liggen. Op de brug is het altijd sfeervol door toeristen, kooplui en muzikanten die voor een levendig spektakel zorgen.

 

4 dagen Tsjechië-Praag

Vertrek: 25/4, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8

DAG 1 donderdag, vertrek 7:00 uur
Vanaf de laatste opstapplaats rijden we richting Praag, met een paar sanitaire stop krijgt u de gelegenheid om uw benen te strekken.  In de middag uren rond 17:00 uur komt u aan in het hotel . Na het inchecken is men vrij om de buurt te verkennen.
DAG 2 vrijdag:

Na het ontbijt rijden we naar de prachtige oude binnenstad van Praag. Hier krijgen we een stads-tour. We bezoeken de burcht met de machtige St. Veits kathedraal. Verder ziet u o.a. het presidentiële paleis, de Romaanse St. Jorisbasiliek met haar unieke torens en het “Gouden Straatje”. 

DAG 3  zaterdag

Na het ontbijt begint u met het tweede deel van de stads-tour. U bezoekt het oudenstadsgedeelte (Straré Mesto). Bezienswaardigheden, de vroegere joodse wijk met de nog steeds in gebruik zijnde oudste Synagoge van Europa, het stadhuis met het fraaie astronomische uurwerk. ’s middag kunt u in eigen tempo de stad verder verkennen. U kunt ook een bezoek aan de markt brengen. 

DAG 4 zondag

Dit is de laatste dag. Na het ontbijt vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg maken we nog diverse stops ten behoeve van lunch en diner deze zijn voor enigenrekening. We arriveren aan het eind van de avond in Nederland. 

Na het ontbijt Om 09.30   uitchecken
10:00 uur  Vertrekken wij naar Nederland
We verwachten omstreeks 22:00 uur in Rotterdam en 23:00 in Den Haag te arriveren.

LET OP!: 
Reis gaat door bij minimaal aanmelding van 40 personen.
De aangegeven tijden zijn onder voorbehoud en kunnen bij besluit van de reisleider in geval van onvoorziene omstandigheden worden gewijzigd.

Een geldig reisdocument zoals een paspoort of  ID-kaart is verplicht!

Inclusief:

  • 3 x hotel-overnachting 
  • ontbijt
  • excursies
  • vervoer luxe toerbus

Exclusief:

  • toeristenbelasting €2,50 p/p per nacht
  • reis en annulering verzekeringen
  • persoonlijke uitgaven
  • Entree-kaarten voor bezienswaardigheden

Opstappen in Den-Haag

Adres: Meester P. Droogleever Fortuynweg 79
2533 SP Den Haag 

Opstappen in Rotterdam

Adres: Zuidplein Hoog 515,
3083  BG Rotterdam (
bij Mac Donald)

Opstappen?

Andere opstapplaats in overleg!