Singapore Malaysia

11 dagen Singapore-Malaysia

Vertrek: U kunt elke dag vertrekken

Singapore is een land zoals geen ander. Van zijn ongewone geografie tot zijn te gek klinkende wetten, bij een bezoek aan deze stad word je gegarandeerd van je sokken geblazen. De stadstaat is met een oppervlakte van 716 vierkante kilometer het kleinste land van Zuidoost-Azië. Singapore past dus wel 53 keer in Nederland! Naast het hoofdeiland behoort ook een groep van 63 eilanden tot Singapore die van Indonesië gescheiden wordt door de Straat van Singapore. Op Monaco na is Singapore het dichtstbevolkte land ter wereld. Hierdoor is Singapore steeds genoodzaakt om creatief om te gaan met de ruimte die beschikbaar is. Zo doet Singapore aan landaanwinning om alle inwoners en bezoekers te kunnen huisvesten en om nieuwe bedrijfsterreinen aan te leggen. Zo is de oppervlakte al toegenomen van 581 vierkante kilometer in 1960 tot 716 vierkante kilometer in 2018 en er staan nog meer landaanwinning projecten op touw. Tegen 2030 zou de oppervlakte nog eens 100 vierkante kilometer gegroeid moeten zijn. Oorspronkelijk groeide er op het eiland tropisch regenwoud, maar hiervan is door de verstedelijking niet meer zoveel van terug te zien. Vandaag doet het bestuur heel erg zijn best om ervoor te zorgen dat er ondanks het hoge bevolkingsaantal toch nog voldoende groene ruimte in de stad is om van te genieten. Hoewel Singapore een mini landje is, heeft het toch vier officiële talen: het Maleis, Mandarijn, Engels en Tamil. Met Engels als veelgebruikte officiële taal zal je dus niet veel moeite hebben met alles te verstaan of met locals een conversatie aan te gaan. De inwoners gebruiken hier Engels, Maleis en Mandarijn door elkaar heen. Deze tussentaal wordt Singlish genoemd, een samenvoegsel van Singapore English.

Het eerste wat je opvalt als je in Singapore aankomt is ongetwijfeld de architectuur. Het ene gebouw is nog futuristischer dan het andere. Architect Moshe Safdie ontwierp twee van de inmiddels bekendste gebouwen van het land: het Marina Bay Sands hotel en het ArtScience Museum, die beiden in 2011 openden. Daarbij is Singapore heel makkelijk te verkennen. Dankzij het moderne en ultrasnelle MRT openbaar vervoerssysteem kom je overal op een mum van tijd met de metro. Maar aangezien het land niet groot is, is alles ook prima te voet te doen. Het MRT netwerk is wel erg handig om de omliggende eilanden zoals Sentosa, Jurong, Tekong en Ubin te gaan verkennen. Ben jij er klaar voor om dit alles met eigen ogen te gaan ontdekken? Maak dan snel je keuze uit het aanbod van TravelBird en voor je het weet zit je op het vliegtuig naar je volgende droomvakantie.

Dankzij alle innovatieve inspanningen die de stad ondernam is Singapore in een mum van tijd uitgegroeid tot één van de meest belangrijke trekpleisters voor een vakantie Azië.

Wist je trouwens dat Singapore op nummer één staat in de ranglijst van de meest gastvrije steden ter wereld? Deze topprestatie heeft de stad te danken aan verschillende factoren. In de rubriek ‘punt van binnenkomst’ scoort Singapore een feilloze 10 op 10. Dit komt omdat Changi Airport Singapore al meerdere jaren is verkozen tot de beste luchthaven ter wereld. De luchthaven van Changi dankt deze score aan de uitstekende service die ze er bieden. Zo zijn er in het gebouw maar liefst twee bioscopen waar je als reiziger dag en nacht gratis naar de nieuwste blockbusters kan kijken. Daarnaast kan je er ook terecht voor een frisse duik in het zwembad en in een tuin vol met zonnebloemen. Je vervelen terwijl je wacht op je vlucht is hier dus quasi onmogelijk. Bovendien doet Singapore het ook goed wanneer het aankomt op veiligheid met een 8,95 op 10. Redenen te meer dus om te gaan voor een vakantie Singapore.

In Singapore gelden een aantal wetten die voor ons Westerlingen best absurd kunnen lijken. Om de straten zo schoon mogelijk te houden is het verkopen van kauwgom verboden. Je riskeert een boete van 600 euro wanneer je je kauwgom  op straat gooit. Ook op hygiëne zijn de Singaporezen erg gesteld want het is strafbaar om een openbaar toilet niet door te spoelen. Verder is het verboden om in Singapore in een lift te plassen. De liften zijn er dan ook uitgerust met een Urine Detection Device, die een alarm laat afgaan bij het detecteren van de geur van urine. En ten slotte, als je thuis naakt rondloopt en van buiten af zichtbaar bent, riskeer je daarvoor ook een boete.

Het Marina Bay Sands hotel bestaat uit drie torens met daarbovenop het Sands Sky Park dat de vorm heeft van een schip. Hier kan je dus op 200 meter hoogte genieten van de prachtig aangelegde tuinen en een infinity pool. Maar ook de binnenkant van het gebouw is impressionant en bestaat niet enkel uit hotelkamers. Zo vind je er onder meer een museum, een winkelcentrum, een casino en een zelfs een kanaal, dat je kan bevaren met sampan-bootjes. Vlakbij Marina Bay Sands ligt het ArtScience Museum, dat in de vorm van een lotusbloem werd gebouwd. Rondom het gebouw ligt een vijver, zo lijkt het alsof het gebouw de drijft op het water zoals een echte lotusbloem. In de bladeren van de bloem bevinden zich de galerijen die je kan bezoeken. De tentoonstellingen die je er kan aanschouwen draaien rond de wetenschap en kunst door de eeuwen heen. Een ander sterk staaltje architectuur is de Helix Brug, waarvan het ontwerp de structuur heeft van een DNA-spiraal. Deze brug wordt beschouwd als een van ‘s werelds mooiste voetgangersbruggen. Maak hier zeker ‘s avonds een wandeling want wanneer de lichtjes aan gaan wordt het des te indrukwekkender.

Natuurliefhebbers moeten zeker de Gardens by the Bay een bezoekje brengen. Dit is een tuin van wel 101 hectare groot, waar je de zogenaamde ‘supertrees’ kan bewonderen. Je zou denken dat dit enorme echte bomen zijn, maar het zijn eigenlijk betonnen kunstbomen die begroeid zijn met allerlei planten. Ook niet te missen zijn de Botanische Tuinen die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Heb je even genoeg van al dat groen? Wat dacht je van wat shoptherapie? Shopaholics kunnen hun hart ophalen bij het winkelcentrum Orchard Road. dit shoppingcenter huist zowel high-street merken als dure modemerken.

Krijg je niet genoeg van een vakantie Singapore? Kijk dan ook eens naar de Malesië reizen.

De inwoners van Singapore zijn echte foodies. Ze kunnen urenlang discussiëren over hun laatste maaltijd in dat nieuwe restaurant en spenderen een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het maken van de perfecte Instagramfoto van wat er op hun bord ligt. Je hoort het al, de echte gastronomen zullen zich in Singapore helemaal thuisvoelen. Door de mix van culturen beschikt Singapore over een van ‘s werelds meest veelzijdige keukens. Dankzij elke etnische groep die naar Singapore emigreerde, kan je hier vandaag de dag genieten van elk soort eten.

Het nationale gerecht van Singapore is Hainanese kip en rijst. De rijst wordt gekookt in kippenbouillon en geserveerd met een bouillon, komkommerschijfjes en chili- en sojasaus. Bestel ook zeker eens de chili krab of waag je aan de fish-head curry. De Chinese keuken is erg populair. Denk hierbij aan dim sum, dat vooral tijdens de lunch wordt gegeten. Ook aan noodle-gerechten heb je in Singapore eindeloze variëteiten om uit te kiezen. Maar ook gerechten die je kan eten op een vakantie India vind je in Singapore aan overvloed. Rijst met groentecurry en ‘roti prata’: een plat brood gebakken in hete olie. Kortom, op je vakantie Singapore proef je elke dag iets anders.

Reisschema

 Dag 1 : Amsterdam – Singapore 
Aanmelden op Schiphol drie uur voor vertrek. Let op: Nederlandse paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn. Vergeet niet uw reisverzekering af te sluiten. Raadpleeg uw huisarts voor eventuele inentingen.

Dag 2 : Singapore 
Bij aankomst in Singapore wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange reis.

Dag 3 : Singapore 
Na het ontbijt maakt u een stadstour met o.a. een bezoek aan SN Miriam Mandie en China Town.

Dag 4 : Singapore 
Vrije dag ter zelfbesteding

Dag 5 : Singapore – Kuala Lumpur 
In de late ochtend vertrekt u met een S.I.C. Bus met airconditioning naar Maleisië waar u in de namiddag zult arriveren. Onderweg maakt u de nodige stops en ziet u ook leuke plaatsen. Na aankomst bent u vrij.

Dag 6 : Kuala Lumpur 
Na het ontbijt maakt u een stadstour met o.a. bezoek aan het koningspaleis, de op een berg gebouwde Teenhout tempel met prachtig uitzicht over de stad en de Add to dictionary, een Hindoe heiligdom dat op 272 traptreden klimafstand ligt. Hierna een bezoek aan de KL-Tower, de op drie na hoogste toren ter wereld. U sluit de dag af met bezoek aan het meeste imposante gebouw van Kuala Lumpur de Twin Towers.

Dag 7 : Kuala Lumpur – Putra Jaya 
Vandaag maakt u een excursie naar Putrajaya. Putrjaya is vanaf 1995 opgezet als administratief centrum voor het land om het overvolle Kuala Lumpur te ontlasten. In het Maleis staat Putra voor prins, en Jaya voor fantastisch of succes. Kuala Lumpur en KLIA maken ook deel van het MSC project uit. Het project is de Aziatische versie van Silicon Valley.

Dag 8 : Kuala Lumpur 
Vandaag vervolgt de reis zich richting Malacca. Malacca was onder Portugees beheer totdat de Portugezen in 1641 door de Nederlanders verslagen werden.

Dag 9/10 : Kuala Lumpur 
Vrije dag ter zelfbesteding

Dag 11 : Kuala Lumpur – Amsterdam 
U vertrek vandaag terug naar Amsterdam of kunt deze reis ook verlengen met Indonesië, Bali of Thailand.

 • Vliegtickets Amsterdam – Singapore / Kuala Lumpur – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en Brandstoftoeslagen
 • Hotels op basis van 2-persoonskamer
 • Dagelijks ontbijt
 • Genoemde tours en transfers o.l.v. Engels sprekend gids
 • Diensten van Lokale agent
 • Excursies en entreegelden voor zover aangegeven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering, lunch, diner en optionele excursies.
 • Boekingskosten €20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eventuele visumkosten
 • Niet genoemde onvoorziene kosten
 • Entree gelden

Extra informatie: 
In de maanden juli, augustus en december zijn vliegtickets vanwege het hoogseizoen duurder  en is de prijs afhankelijk van beschikbaarheid.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen geld. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen geld. LotusTravel is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De LotusTravel Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. LotusTravel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen  
Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Eenpersoonstoeslag 
De eenpersoonstoeslag is afhankelijk van de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

Visum
Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Singapore en Malaysia reist, is geen visum vereist bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort dient bij  terugreis  nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. visum en reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken. 

Vaccinaties
Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies

Valuta
In Singapore betaal je met Sigapore dollar  (SGD) en in Malaysia met (Malaysian Ringgit)

Vluchttijden
Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen

Boek uw droomreis bij LotusTravel!

LotusTravel is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en Autoriteit Persoonsgegevens. Op alle reizen zijn de ‘ANVR Reizigersvoorwaarden’ en de ‘Algemene Reisvoorwaarden  van toepassing.
Gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op het gekozen reisgezelschap (standaard twee personen).
De prijzen zijn inclusief kortingen en exclusief calamiteitenfonds en reserveringskosten.