Singapore/Maleisië/Thailand

15 daagse rondreis Singapore/Kuala-Lumpur/Thailand.

Singapore is een land zoals geen ander. Van zijn ongewone geografie tot zijn te gek klinkende wetten, bij een bezoek aan deze stad word je gegarandeerd van je sokken geblazen. De stadstaat is met een oppervlakte van 716 vierkante kilometer het kleinste land van Zuidoost-Azië. Singapore past dus wel 53 keer in Nederland! Naast het hoofdeiland behoort ook een groep van 63 eilanden tot Singapore die van Indonesië gescheiden wordt door de Straat van Singapore. Op Monaco na is Singapore het dichtstbevolkte land ter wereld. Hierdoor is Singapore steeds genoodzaakt om creatief om te gaan met de ruimte die beschikbaar is. Zo doet Singapore aan landaanwinning om alle inwoners en bezoekers te kunnen huisvesten en om nieuwe bedrijfsterreinen aan te leggen. Zo is de oppervlakte al toegenomen van 581 vierkante kilometer in 1960 tot 716 vierkante kilometer in 2018 en er staan nog meer landaanwinning projecten op touw. Tegen 2030 zou de oppervlakte nog eens 100 vierkante kilometer gegroeid moeten zijn. Oorspronkelijk groeide er op het eiland tropisch regenwoud, maar hiervan is door de verstedelijking niet meer zoveel van terug te zien. Vandaag doet het bestuur heel erg zijn best om ervoor te zorgen dat er ondanks het hoge bevolkingsaantal toch nog voldoende groene ruimte in de stad is om van te genieten. Hoewel Singapore een mini landje is, heeft het toch vier officiële talen: het Maleis, Mandarijn, Engels en Tamil. Met Engels als veelgebruikte officiële taal zal je dus niet veel moeite hebben met alles te verstaan of met locals een conversatie aan te gaan. De inwoners gebruiken hier Engels, Maleis en Mandarijn door elkaar heen. Deze tussentaal wordt Singlish genoemd, een samenvoegsel van Singapore English.

De Petronas Twin Towers vormen ongetwijfeld hét paradepaardje van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Maar behalve deze torens, zult u tijdens uw vakantie in Kuala Lumpur ook kennismaken met de smeltkroes van culturen. Zo is de rood en wit ommuurde Jamek-moskee een van de bezienswaardigheden die u niet zult missen tijdens een stedentrip. Maar ook de bekende Aziatische avondmarkt zal niet ontbreken

Programma omschrijving:

Dag 1 Amsterdam-Dubai-Singapore

Dag 2 Aankomst Singapore:
Transfer naar uw hotel de rest  v/d dag bent u vrij.

Dag 3 Singapore:
City tour-o.a. China town-Little India en bezoek het fantastische eiland Sentosa tijdens een middagtrip uit Singapore. Ga met de kabelbaan naar het eiland en bezoek de familievriendelijke bezienswaardigheden van de stad onder leiding van een gids. Geniet van een panoramisch uitzicht over Singapore vanuit de Tiger Sky Tower en de Merlion Tower. Ontdek de geschiedenis van Singapore door middel van de meeslepende afbeeldingen van Singapore LIVE en bekijk de prachtige wassen beelden van Madame Tussauds. Droom weg in een 4D-ervaring met Journey 2: The Mysterious Island en sluit de dag af met de show Wings of Time, een muzikaal spektakel met fonteinen en vuurwerk.

Dag 4 Singapore –  Kuala Lumpur:
U vertrekt in de ochtend met een airco bus naar Kuala   Lumpur bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht de rest v/d dag bent u vrij.

Dag 05 Kuala Lumpur:
Na het ontbijt hebt u een city tour  o.a. koningspaleis, de op een berg gebouwde Tenhou tempel met prachtig uitzicht over de stad en de Batu-Caves: een Hindoe heiligdom dat op 272 traptreden klimafstand ligt. U bezoekt de KL-Tower. U sluit de dag af met bezoek aan het meeste imposante gebouw van Kuala Lumpur de Twin Towers.

Dag 06  Kuala Lumpur:
Vrije dag ter zelfbesteding. Vandaag kunt ook  een tour boeken 
 (optioneel bv naar Malakka ). Bezoek aan de markt van Malakka waar u tijdens de wandeling het door Nederlanders gebouwde “stadhuis” te zien zal krijgen. U maakt een wandeling door de Jonkerstraat.

Dag 07 Kuala Lumpur:
Deze dag bent u vrij u kunt u dag zelf invullen. U kunt gaan shoppen in een van de vele winkel centrum , China Town of nogmaals een bezoek brengen aan de Twin Towers.

Dag 08 Kuala-Lumpur Bangkok-Pataya:
Na het ontbijt vliegt u van Kuala Lumpur naar Bangkok en vanuit Bangkok vertrekt u met de bus naar Pattaya. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. U mag max. 25 kg bagage inchecken en max. 7 kg handbagage op deze vlucht. Overvracht dient u zelf ter plaatse te betalen.

Dag 09 Pataya:
Optioneel: Een bootexcursie naar Coral Island incl. lunch. Kosten Euro 25,- p.p.  Vergeet uw badkleding en handdoek niet mee te nemen.

Dag 10 Pataya:
Vandaag bent u vrij.

Dag 11 Pataya-Bangkok:
Na het ontbijt vertrekt u per bus naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand naar uw hotel . Deze middag heeft u vrij om de omgeving goed te verkennen.

Dag 12 Bangkok:
Vandaag brengt u een bezoek aan de grootste en gezelligste markt van Bangkok: de “Chatu-Chak markt”. Aansluitend een bezoek aan de beroemde Grand Palace en Wat Indra Wihan. 

Dag 13  Bangkok: 
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een excursie naar de bekendste drijvende markt van Thailand, Damnoen Saduak. Lange tijd was het water een van de belangrijkste handelswegen in en rondom Bangkok. Een van de mogelijkheden voor de Thai om hun verse waren te kopen was dan ook op het water, op een drijvende markt. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water .U heeft alle tijd om zich te vermaken en op het gemakje over de markt te slenteren, waar u leuke spulletjes kunt kopenen foto’s maken.

Dag 14 Bangkok:
Vandaag heeft u de gelegenheid om te winkelen. U kunt naar de vele markten in Bangkok zoals de Prathunam market, de Indra market, M.B.K. of de Siam Center.

Dag 15 Bangkok-Amsterdam:
In de ochtend heeft u de gelegenheid om de laatste inkopen te doen. In de avond vindt er een transfer plaats naar de luchthaven van Bangkok voor uw terugreis naar Amsterdam.  

Inclusief:

 • Vliegtickets Amsterdam, Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok, Amsterdam
 • Hotel overnachtingen 3 of 4*
 • Dagelijks ontbijt
 • Alle genoemde tours en transfers
 • Engels sprekend reisgids
 • Diensten van lokale agent
 • Excursies en entreegelden zover aangegeven 

 

Exclusief:

 • Reis en annulerings- verzekeringen
 • Boekingskosten €22,50 p/p
 • Calamiteitenfonds €2,50
 • Niet genoemde (onvoorziene) kosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien etc.
 • Entree geld optionele excursies
 • Lunch en Diners

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen geld. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen geld. LotusTravel is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De LotusTravel Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. LotusTravel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen  
Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Eenpersoonstoeslag 
De eenpersoonstoeslag is afhankelijk van de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

Visum
Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Singapore en Malaysia reist, is geen visum vereist bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort dient bij  terugreis  nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. visum en reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken. 

Vaccinaties
Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies

Valuta
In Singapore betaal je met Sigapore dollar  (SGD) en in Malaysia met (Malaysian Ringgit) en Thailand is Thaise Baht

Vluchttijden
Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen.

Reis en Prijs wijzigingen onder voorbehoud!

Boek uw droomreis bij LotusTravel!

LotusTravel is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en Autoriteit Persoonsgegevens. Op alle reizen zijn de ‘ANVR Reizigersvoorwaarden’ en de ‘Algemene Reisvoorwaarden  van toepassing.
Gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op het gekozen reisgezelschap (standaard twee personen).
De prijzen zijn inclusief kortingen en exclusief calamiteitenfonds en reserveringskosten.