Rondreis schiterend Srilanka

16 dagen Srilanka

Vertrek 12 februari 2019

Prijs vanaf €1350,-

Een betere beschrijving dan ‘droomreis door Sri Lanka’ is er haast niet. Maar voor het geval we je nog moeten overtuigen van hóe fantastisch deze rondreis is, staan we nog even stil bij wat je allemaal gaat doen. In een kleine drie weken tijd reis je naar negen bestemmingen, waarbij je ondertussen de gaafste excursies beleeft (maar liefst zestien stuks!). Zo staat in Negombo, Jaffna én in Galle een stadstour op het programma, maak je een leuke boottocht én beleef je een unieke treinreis, leer je een traditionele Sri Lankaanse curry bereiden en bezoek je een opvangtehuis voor weesolifantjes. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige boeddhistische en hindoeïstische tempels die je gaat bewonderen. Tijdens de reis slaap je in traditionele en moderne verblijven en zelfs een keer aan de rand van een nationaal park. Al overtuigd? Mooi, dan is het tijd om je koffers te pakken!

Reisschema:

 • 01 Amsterdam – Colombo
 • 02 Aankomst Colombo – Negombo
 • 03 Negombo
 • 04 Negombo – Anuradhapura
 • 05 Anuradhapura – Dambulla
 • 06 Dambulla & omgeving
 • 07 Dambulla – Polonnaruwa – Dambulla
 • 08 Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy
 • 09 Kandy
 • 10 Kandy – Nuwara Eliya – Bandarawela
 • 11 Bandarawela – Tissamaharama
 • 12 Tissamaharama – Galle – Koggala
 • 13 Koggala
 • 14 Koggala
 • 15 Koggala
 • 16 Koggala – Colombo – Amsterdam
 • 17 Aankomst Amsterdam

Programma dag tot dag 
Vlucht Amsterdam – Colombo

Dag 1:Amsterdam – Colombo
Vliegreis van Amsterdam baar Colombo

Dag 2: Aankomst Colombo – Negombo
Aankomst Colombo – Negombo , aankomst in Colombo welkom door lokale vertegenwoordiger en transfer naar het beachresort in Negombo.

Dag 3:  Negombo
In de ochtend tijd om rond te kijken in Negombo. In de middag een leuke citytour en een tour door de lagunes. Tweede overnachting in Negombo

Dag 4:Negombo – Anuradhapura
Het is stijd om Negombo te verlatenen vertrekken naar de oude koningsstad Anuradhapura. Het is een mooie route langs de kust van Sri Lanka. De voormalige hoofdstad Anuradhapura staat op Werelderfgoedlijst van UNESCO en een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. U ziet bezienswaardigheden van de ruïnestad,  waaronder de Isurumuniya Rock Temple, bekend om de rotstekeningen. Overnachting in Anuradhapura. 

Dag 5: Anuradhapura – Dambulla
Vandaag kunt u onderweg naar Dambulla een optionele Jeepsafari Wilpattu National Park doen, waar u onder andere olifanten en luipaarden kunt zien. Overnachting in Dambulla. 

Dag 6:  Dambulla & omgeving
In de ochtend bezoekt u de boeddhistische Gouden Tempel van Dambulla. Dit goed bewaard gebleven grottempelcomplex staat op  de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld 1 van de optionele excursies: een spannende safari met een 4WD door het Minneriya Nationaal Park. Overnachting in Dambulla.

Dag 7: Dambulla – Polonnaruwa – Dambulla
Fietsexcursie richting de ruïnestad Polonnaruwa zodat je nog beter het lokale dagelijks leven kunt ervaren.Het is een route over vlak terrein dus geschikt voor iedereen!
aansluitend transfer per bus naar de histoprische stad Polonnaruwa. U krijgt een rondleiding in het enorme ruïnecomplex. 

Dag 8: Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy
U gaat vandaag de Leeuwenrots van Sigiriya zien.De klim per trap naar de top van de rots is best pittig, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes zijn echt geweldig! Daarna maken we op weg naar Kandy een stop bij de exotsiche kruidentuin in Matale.Overnachting in Kandy.

Dag 9: Kandy
Overdag tijd ter vrije besteding: verken de oude koningsstad Kandy (staat ook de Werelderfgoedlijst van UNESCO).s Avonds maakt u een kleine citytour en bezoekt u de de Tempel van de Tand een belangrijke boeddhistische plaats in Sri Lanka. Ook ziet u een dansuitvoering van vuurdansers!

Dag 10: Kandy – Nuwara Eliya – Bandarawela
De route naar Nuwara Eliya, waar de enorme theeplantages liggen bekend van de Ceylon thee. Het landschap in de Sri Lankaanse Hooglanden indrukwekkend.  U ziet de uitgestrekte plantages en ook een theeproeverij ontbeekt niet! Aanluitend rijden we verder naar het plaatsje Nuwara Eliya, waar de koloniale huizen herinneren aan de tijd dat Sri Lanka een Britse kolonie was.  Aanluitend gaat u per trein naar via Nanu Oya naar Bandarawela geniet tijdens de rit van het voorbijtrekkende heuvellandschap vol theevelden, watervallen en adembenemende vergezichten. Een bijzondere  ervaring! Na aankomst trnasfer naar het hotel in Bandarawela.

Dag 11:  Bandarawela – Tissamaharama
In de middag heeft u de mogelijkheid om een (optionele)  jeepsafari in het  Yala National Park maken. Hier leven ruim 130 verschillende diersoorten, waaronder luipaarden, krokodillen, apen, olifanten, buffels en er komen ook veel soorten vogels voor. Overnachting en diner in Tissamaharama.

Dag 12: Tissamaharama – Galle – Koggala
Onderweg naar Galle maken we een stop in Udawalawe waar we het Elephant Transit Home bezoeken. Na aankomst in de oude VOC-vestingstad Galle maakt u een stadswandeling reisleider. Transfer naar het hotel in Koggala. 

Dag 13-15: Koggala
Dagen ter vrije besteding in Koggala, geniet aan het strand van Koggala of maak nog een leuke optionele excursie. 

Dag 16: Koggala – Colombo – Amsterdam
U sluit uw reis af met een laatste dag vol zon, zee en strand. In de namiddag of avond wordt u opgehaald ibj het hotel voor de transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Amsterdam
Aankomst Amsterdam

In Sri Lanka reist u met een lokale Nederlandssprekende reisleider die kennis  heeft over het land, de historie, cultuur en lokale tradities.

Deze aanbieding is inclusief:
 • Retourvlucht Amsterdam – Bandaranaike International Colombo Airport
 • 12 excursies incl. transfers inclusief reis-gids
 • Transfers
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 35,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Visum voor Sri Lanka
 • Fooien voor de gids (niet verplicht, maar dit mag je doen indien je tevreden bent)
 • Drankjes bij de diners
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Video- en cameravergunning bij excursies
 • Optionele excursies
 • Kandy Esala Perahera (belangrijk boeddhistisch festival): van 15 juli t/m 18 juli 2018: 60.00 Amerikaanse Dollar p.p. (zie aanvullende informatie)
Aanvullende informatie
VoorwaardenDe combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen gelden. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. LotusTravel. is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De Lotustravel Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. Lotustravel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302vindt u onder Bijlage I Deel A.
PrijswijzigingenHoud er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces
BezettingMaximaal 3 volwassenen en 1 kind t/m 4 jaar per kamer
EenpersoonstoeslagDe eenpersoonstoeslag is afhankelijk van de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs
KinderkortingKinderkorting alleen voor minimaal 2 volbetalenden:
Kinderen van 0-4 jaar oud: verblijven gratis
Kinderen van 5-11 jaar oud: korting gebaseerd op de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs
BabybedNiet beschikbaar in de hotels
HotelsIndien een hotel is volgeboekt, verblijf je in een vergelijkbaar hotel. De exacte adressen ontvang je samen met je reisdocumenten
VerzorgingJe verblijft o.b.v. ontbijt in alle hotels. Je verblijft o.b.v. halfpension in de hotels in Anuradhapura, Jaffna, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Udawalawe. Let op: Drankjes zijn niet bij de diners inbegrepen
VluchttijdenLet op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen
ReisdocumentenJe ontvangt de reisbescheiden uiterlijk 5 dagen voor vertrek
VisumWanneer je met een Nederlands paspoort naar de Sri Lanka, is een visum vereist. Een visum kan bij aankomst in Sri Lanka worden gekocht of op voorhand worden aangevraagd via:
http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.
PaspoortJe paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.
VaccinatiesWanneer je naar Sri Lanka reist, worden vaccinaties tegen Hepatitis A, DTP en Buiktyfus aanbevolen. Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies.
GroepsgrootteHet minimum aantal personen voor deze reis is 1 en het maximum aantal personen is 24. Het is mogelijk dat je alleen met je eigen reisgezelschap reist, maar indien er meerdere boekingen zijn gemaakt in dezelfde periode het kan ook voorkomen dat je met meerdere personen samen reist
Engels sprekende chauffeurVan dag 1 t/m dag 16 word je begeleid door een chauffeur/reis-gids
ReisschemaAls gevolg van onvoorziene omstandigheden kan het beschreven reisschema worden gewijzigd
StandaardenOp Sri Lanka kunnen andere standaarden gelden dan in Europa
MunteenheidOp Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Roepie (LKR)
Fooi

Fooien geven is niet verplicht, maar wel gebruikelijk omdat veel mensen die in het toerisme werken afhankelijk zijn van de fooien die ze krijgen. Als je tevreden bent met je bv. je gids of chauffeur, dan kan je zeker een fooi geven aan het einde van je reis of je excursie.

Ons advies tijdens de reis is als volgt:
Kamermeisjes: ongeveer € 1,- per kamer per nacht
Kofferdragers: ongeveer € 1,- per koffer
Chauffer en helper: ongeveer € 2,- per persoon per dag
Gids: ongeveer € 3,- per persoon per dag

Optionele excursiesLet op: Alle excursies zijn te boeken voor minimaal 2 personen. Mocht je toch voor één persoon willen boeken, neem dan contact op met onze vakantieadviseurs
Belangrijke informatieLet op: Op heilige plekken, zoals bij tempels, dien je je schoenen uit te doen (deze kun je vaak plaatsen naast de ingang) en moet je kleding dragen die voldoende bedenkt (onderkleding tot over de knie en bedekte schouders). Kleding moet zo licht mogelijk van kleur zijn, wit is altijd goed
  
Vergelijkbare accommodatieVerblijf je in één of meerdere vergelijkbare hotels, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten, uiterlijk 5 dagen voor vertrek

LotusTravel reisvoorwaarden:

Voorwaarden
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen gelden. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. LotusTravel. is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De LotusTravel Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. LotusTravel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen
Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Bezetting
Maximaal 3 volwassenen en 1 kind t/m 4 jaar per kamer

Eenpersoonstoeslag
De eenpersoonstoeslag is afhankelijk van de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

 

Kinderkorting
Kinderkorting alleen voor minimaal 2 vol betalende
Kinderen van 0-4 jaar oud: verblijven gratis
Kinderen van 5-11 jaar oud: korting gebaseerd op de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

 

Babybed
Niet beschikbaar in de hotels

Hotels
Indien een hotel is volgeboekt, verblijf je in een vergelijkbaar hotel. De exacte adressen ontvang je samen met je reisdocumenten

Je verblijft o.b.v. ontbijt in alle hotels. Je verblijft o.b.v. halfpension in de hotels in Anuradhapura, Jaffna, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Udawalawe. Let op: Drankjes zijn niet bij de diners inbegrepen

Vluchttijden
Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen

 

Reisdocumenten
Je ontvangt de reisbescheiden uiterlijk 5 dagen voor vertrek

 

Visum
Wanneer je met een Nederlands paspoort naar de Sri Lanka, is een visum vereist. Een visum kan bij aankomst in Sri Lanka worden gekocht of op voorhand worden aangevraagd via:
http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

 

Paspoort
Je paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Vaccinaties
Wanneer je naar Sri Lanka reist, worden vaccinaties tegen Hepatitis A, DTP en Buiktyfus aanbevolen. Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies.

 

Reisschema
Als gevolg van onvoorziene omstandigheden kan het beschreven reisschema worden gewijzigd

 

Standaarden
Op Sri Lanka kunnen andere standaarden gelden dan in Europa

Munteenheid
Op Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Roepie (LKR)

Fooi
Ons advies tijdens de reis is als volgt:
Kamermeisjes: ongeveer € 1,- per kamer per nacht
Kofferdragers: ongeveer € 1,- per koffer
Chauffer en helper: ongeveer € 2,- per persoon per dag
Gids: ongeveer € 3,- per persoon per dag

Vergelijkbare accommodatie
Verblijf je in één of meerdere vergelijkbare hotels, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten, uiterlijk 5 dagen voor vertrek

Optionele excursies
Let op: Alle excursies zijn te boeken voor minimaal 2 personen. Mocht je toch voor één persoon willen boeken, neem dan contact op met onze vakantieadviseurs

Let op: Op heilige plekken, zoals bij tempels, dien je je schoenen uit te doen (deze kun je vaak plaatsen naast de ingang) en moet je kleding dragen die voldoende bedenkt (onderkleding tot over de knie en bedekte schouders). Kleding moet zo licht mogelijk van kleur zijn, wit is altijd goed

LotusTravel is  Lid van SGR, ANVR Calamiteitenfonds.

 •