14 daagse rondreis Vietnam & Cambodja

Vertrek: mei/september 2019

Deze reis brengt u door de mooiste en bijzonderste plekken van Azië. U start in het charmante Ha Noi en reist naar het unieke Ha Long Bay. Hierna vliegt u naar de voormalig keizerlijke stad Hue. In Hoi An ervaart u de rijke historie met 200 jaar oude huizen. Vanaf Bruisend Ho Chi Minh City reist u naar de Cu Chi Tunnels en de machtige Mekong Delta, de hoogtepunten van Vietnam.

Reisschema:

 • Hanoi
 • Ha Long Bay
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho  Chi Minh City
 • Cu CHi
 • Mekong Delta
 • Phnom Penh
 • Siem Reap

LotosTravel programma:

Dag 1 Aankomst Hanoi 
Bij aankomst in Hanoi Bai Airport wordt u welkom geheten en gebracht naar uw hotel. Na een welkomstdrankje en een korte uitleg van het programma volgd een stad rondleiding door Ha Noi met aansluitend een optreden van het Water Poppentheater.

Dag 2 Hanoi
Na het ontbijt bezoeken we het Ho Chi Minh Mausoleum en de House on Stilts. Verder op het programma: One Pillar Pagoda, Tempel van de Literatuur, gevolgd door een rondleiding in het Museum van Volkenkunde en de Hoa Lo Prison Museum. Na deze hoogtepunten kunt u genieten  van een kopje koffie in de buurt van het rustige Hoan Kiem Lake. U bent vrij om deze wijk in Ha Noi te verkennen.

Dag 3 Hanoi – Halong Bay 
In de ochtend rijden we naar de Ha Long Bay. U wordt welkom geheten aan boord met een welkomstdrankje. Na een warm welkom geniet u van een lunch terwijl u door de baai vaart. We verkennen prachtige grotten, u kunt zwemmen en ‘s nachts kunt u proberen te vissen.

Dag 4 Halong/Hanoi/Hue 
In de ochtend kunt u een duik nemen. Na het wakker worden wordt de brunch geserveerd en varen we rustig terug naar de haven voor onze terugreis naar Ha Noi. Onderweg stoppen we nog bij Dong Trieu, een keramiek dorp.  Hier ziet u ambachtslieden prachtige vazen en andere meesterwerken creëeren met behulp van eeuwenoude vaardigheden. Vervolgens neemt u vanaf Ha Noi een vlucht naar Hue en de rest van de tijd heeft u vrij te besteden.   

Dag 5 Hue 
We bezoeken de Imperial Citadel en de koninklijke pracht van een vervlogen tijdperk. Later op de dag  bezoekt u een rijk versierde graftombe van koning Khai Dinh, gevolgd door een boottocht over de Perfume River naar Thien Mu Pagoda en de majestueux graftombe van koning Ming Mang.

Dag 6 Hue/Danang /Hoi An 
We rijden over de Hai Van pass richting Danang waar we het beroemde Cham Museum bezoeken. Vervolgens rijden we door naar de Marble Mountains voor een prachtig uitzicht over Zuid China. Vervolgens vervolgen we de reis richting Hoi An.

Dag 7 Hoi An 
Deze ochtend wordt er een begeleide introductie naar Hoi An, waar gerestaureerde huizen winkels, Chinees aula, pagodes, gedeelde waterputten en de Japanse overdekte brug een levendig beeld schetsen. De rest van de dag is vrij om Hoi An te verkennen in uw eigen tempo of ga naar de nabijgelegen Cua Dai Beach om te ontspannen onder een parasol.

Dag 8 Hoi An – Ho Chi Minh City 
In de ochtend heeft u vrij te besteden voor bijvoorbeeld een wandeling door het eeuwenoude Hoi An. Vervolgens vertrekken we richting het vliegveld voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City. U ontmoet hier uw lokale gids en u wordt gebracht naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


Dag 9 Ho 
Chi  Minh City – Cu Chi tunnels 
Verken de historische bezienswaardigheden van Ho Chi Minh zoals de Notre Dame kathedraal, de voormalige Amerikaanse ambassade en beleef de spanning van markt activiteiten in Cho Lon, Ho Chi Minh City’s Chinatown. In de namiddag verkennen we het fenomenale ondergrondse tunnel netwerk de Cu Chi.

Dag 10 Vinh Long – Can Tho 
We rijden zuidwaarts en gaan aan boord van een motor boot voor een reis over de Mekong rivier. We verkennen onder andere de Cai Be floating market. Verder brengen we een bezoek aan de industrie- en boomgaarden van Vinh Long gevolgd door een lunch met lokale specialiteiten, voordat we rijden naar  Can Tho. 

Dag 11 Can Tho – Chau Doc 
In de ochtend varen we richting een floating market genoemd Cai Rang. Na het bezoek aan de drijvende markt vertrekken we richting Chau Doc. U overnacht in Chau Doc.

Dag 12 Chau Doc Phnom Penh 
In de ochtend vertrekken we uit Chau Doc en varen we per boot over de Mekong River richting Phnom Penh. In de namiddag bezoeken we de Royal Place, Silver Pagoda, Raung Damrei Museum en het  National Museum of Fine Arts, het Independence monument en de Central Market.
Cambodia

Dag 13 Phnom Penh – Siem Reap 
Deze ochtend bezoeken we het Tuol Sleng Genocide Museum en het fascinerende Choeung Ek. In de middag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw transfer naar Siem Reap. Bij aankomst rijden we naar Phnom Bakheng om vervolgens naar de top te klimmen voor een prachtig uitzicht. Vervolgens gaan we richting het hotel. In Phenom Penh bezoekt u de verbazingwekkende Angkor Wat.

Dag 14 Siem Reap 
Vanmorgen gaan we op weg naar de Angkor Thom met haar 600 jaar oude tempels. In een vol daags programma bezoekt u onder andere : De hindoeïstische tempel, gewijd aan god Vishnu ,omvat meer dan 1 km2 en wordt in zijn eentje beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.Als het belangrijkste symbool van Cambodja staat de tempel afgebeeld op de nationale vlag.
The Bayon, Thommanon, Chau Say Tevoda, Terrace of Elephants en de Leper King voordat we richting Ta Prohm vertrekken. In de middag bezoeken we de “World Heritage wonder of Angkor Wat”.

Dag 15 vertrek Siem Reap  
Na het ontbijt heeft u ter vrije besteding tot aan uw vertrek naar het vliegveld van Siem Reap voor uw vlucht naar huis of uw volgende bestemming. 

Deze reis brengt u door de mooiste en bijzonderste plekken van Azië. U start in het charmante Ha Noi en reist naar het unieke Ha Long Bay. Hierna vliegt u naar de voormalig keizerlijke stad Hue. In Hoi An ervaart u de rijke historie met 200 jaar oude huizen. Vanaf Bruisend Ho Chi Minh City reist u naar de Cu Chi Tunnels en de machtige Mekong Delta, de hoogtepunten van Vietnam

 • Vliegtickets Amsterdam/Hanoi Bay/Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en Brandstoftoeslagen
 • Hotels op basis van 2-persoonskamer
 • Dagelijks ontbijt
 • Genoemde tours en transfers o.l.v. Engels sprekend gids
 • Diensten van Lokale agent
 • Excursies en entreegelden voor zover aangegeven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering, lunch, diner en optionele excursies.
 • Boekingskosten €20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eventuele visumkosten, Vietnam €20,- en Cambodia 30,- ter plaatse te betalen.
 • Niet genoemde onvoorziene kosten
 • Entreegelden

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen geld. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen geld. LotusTravel is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De LotusTravel Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. LotusTravel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen  
Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces.

Eenpersoonstoeslag 
De eenpersoonstoeslag is afhankelijk van de vertrekdatum en de verblijfsduur, in het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs.

Visum
Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Thailand reist, is geen visum vereist bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort dient bij  terugreis  nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. visum en reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken. 

Vaccinaties
Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies.

Valuta
In Vietnam Vietnamese Dong (VND) en Cambodia is Cambodjaanse Riel (KHR)

Vluchttijden
Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen.

Extra informatie: