Zwitserland!

4 dagen Zwitserland vanaf 295,-

Vertrek: 26/4, 17/5, 25/7, 1/8.8/8, 15/8, 4/9

Prijs €295,- p/p

Algemene informatie over Zwitserland

Voor velen is Zwitserland hét land van de bergen. Maar Zwitserland heeft veel meer te bieden dan alleen bergen, het land heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Zwitserland is wereldberoemd om de horloge-industrie, de panorama’s, het verfijnde openbaar vervoersnetwerk en de uitstekende mogelijkheden voor zowel een winter- als een zomervakantie. Het land staat ook bekend onder zijn Latijnse benaming Confoederatio Helvetica (CH), die je aantreft achterop auto’s en in de Zwitserse postcodes. De naam die wij gebruiken, is afkomstig van één van de eerste kantons (Schwyz, Uri, Unterwalden) die in 1291 samen een bondsstaat vormden. Inmiddels hebben zich nog twintig kantons aangesloten (en enkele half-kantons). Voor liefhebbers van zuivere lucht is Zwitserland een aanrader. Je vindt er ongerepte berglandschappen, botanische tuinen, uitgestrekte meren, gletsjers en wijngaarden. De Alpen zijn betoverend met hun diep uitgesneden valleien, witte toppen en groene weiden. In een relatief groot aantal stadjes is te ontdekken dat er lange tijd volgens middeleeuwse stijl werd gebouwd. Dit is te herkennen aan de steegjes, pleintjes en huizen voorzien van renaissance-elementen, zoals erkers en schilderingen. In dit prachtige decor kun je eindeloos wandelen. Zwitserland is puur genieten, het hele jaar door!

Reis ook dit jaar met de 4-daagse busreis naar Zwitserland!

Excursies: 
Vertrek vanuit Amsterdam of Den Haag richting Zwitserland. Hier gaat u in een 4 of 5 sterren hotel overnachten. In Zwiserland zal u een bezoek brengen aan Zurich- Bahnhofstrasse, Paradeplatz, Hauptbahnhof, boottocht over Zurichsee (entree niet inbegrepen) en Rheinfallen.

Reisprogramma:

Dag 1
Wij vertrekken uit Nederland via Duitsland naar Zwitserland. Rond 16.00 uur zullen we arriveren in het hotel in Zurich.
Na het inchecken bent u vrij om de omgeving te verkennen.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken wij om 9.30 uur richting Rheinfall watervallen. Hier kunt u kanovaren en of een boottocht maken tot aan de watervallen. Dit is een bijzondere ervaring.
Entree ( € 12,- p/p) is helaas niet inbegrepen. Wie niet van varen houdt kan natuurlijk deze mooie omgeving verkennen.Om 14.30 uur vertrekken we weer richting Zurich.We brengen u naar het hart van Zurich, Burik platz.  U kunt wandelen over de beroemde winkelstraat Bahnhofstrasse. Aan het eind van de Bahnhofstrasse vind je de Hauptbahnhof. Dit is een van de drukbezochte treinstations en een gigantisch kunstwerk van Niki de Saint Phalle genaamd L’Ange Protecteur (beschermengel) hangt in het stationshal. Een verdieping lager vind u meer dan 200 winkels waar u kleding, souvenirs en etenswaren kunt kopen. 

Dag 3 
Na het ontbijt om 9.00 uur vertrekken we naar Engelberg/Titlis (Kabelbaan).We verwachten hier rond 10.30 uur te arriveren. Entree is hier voor volwassenen € 80,- p/p. Kinderen tot 3 jaar is gratis
Om 15.00 uur verzamelen we om naar Luzern-centrum te vertrekken. Hier krijgt u de gelegenheid om te winkelen.
Rond 18.00 uur vertrekken we naar het hotel.

 Dag 4 

Na het ontbijt checken we om 9.00 uit en vertrekken we richting Nederland.We verwachten om 21.00 uur in Den Haag aan te komen.

Prijs:
Volwassenen                         €295,- p/p
Kinderen 2 tot 10 jaar      €285,- p/p
Baby’s                                      €190,- p/p

Prijs- en programmawijzigingen onder voorbehoud.  
Nederlands en Hindoestaans sprekende reisleiders aanwezig !
Andere opstapplaatsen en wijzigingen onder voorbehoud!          

Inclusief: 

  • Vervoer met een luxe tourbus
  • Verblijf in een 4 of 5 ster hotel met ontbijt
  • Tours/excursies
  • Koffie/thee en frisdrank in de bus

Exclusief:

  • Entree’s 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Toeristenbelasting €2,50 per nacht
  • Lunch/Diner
  • Reis en annulering verzekering

LET OP!: 
Reis gaat door bij minimaal aanmelding van 40 personen.
De aangegeven tijden zijn onder voorbehoud en kunnen bij besluit van de reisleider in geval van onvoorziene omstandigheden worden gewijzigd.

Een geldig reisdocument zoals een paspoort of  ID-kaart is verplicht!

Opstappen in Den-Haag ?

Meester P. Droogleever Fortuynweg 79 2533 SP Den Haag 

Opstappen in Rotterdam ? uur

Zuidplein Hoog 515,
3083  BG Rotterdam (
bij Mac Donald)

Opstappen in ?

Andere opstapplaatsen in overleg!